Glukozooxidáza je enzým, ktorý sa extrahuje z húb aspergillus niger a pennicillium vypestovaných na melase. Označenie je EE102. Látka je považovaná za bezpečnú. Pri najmenšom zahriatí alebo nesprávnom použití však hrozí potenciálne riziko pre alergikov.
Glukóza oxidáza je oxido-reduktáza, ktorá štiepi oxidáciu glukózy na peroxid vodíka a D-glukonát-δ-laktón. V bunkách, to pomáha pri lámaní cukrov dole do jeho metabolitov. E1102 je široko používané pre stanovenie voľnej glukózy v telesných tekutinách (diagnostika), v rastlinných surovínách, a v potravinárskom priemysle, tiežsa využíva v biotechnológií a nanotechnológií.
V priemysle sa E1102 používa na odstránenie kyslíka z balenia potravín, vďaka svojim oxidačným účinkom pomáha dosiahnuť silnejšie cesto v pekárenských výrobkoch nahradením oxidantov ako je bromičnan. E1102 tiež odstraňuje D-glukózu z vaječného bielka, čím zabraňuje hnednutiu.
NÁVOD AKO SCHUDNÚŤ | ||
---|---|---|
Už sa nepokúšajte schudnúť metódou „pokus-omyl“. Cesta za vysnívanou postavou vedie jedine cez kalorický deficit. Jednoducho musíte viac kalórií zo seba vydať ako prijať. K tomu vám výrazne dopomôžu keto/low carb potraviny v spojitosti so zdravým životným štýlom. | ||
Keto / Low carb manuál | Ako začať – Koľko potrebujete schudnúť | |
Chcem schudnúť | Do 5 kg – Do 10 kg – Do 15 kg – Nad 15 kg | |
Keto diéta od | KetoMix – KetoDiet – Chia Shake – NutriFood | |
Diétne jedlá | Na raňajky – Na obed – Na večeru – Dezerty - Kokteily | |
Low carb potraviny | Cestoviny – Pečivo – Káva a čaj – Ryža – Placky – Tortilla – Sladidlá – Slané – Sladkosti – Dresingy - Bylinky – Víno | |
Nie každý má čas a chuť si pripravovať nízkosacharidové jedlá sám. V tom prípade si vyberte low carb/keto program u niektorého predajcu krabičkovej diéty. Lacné to nebude, ale pomocou tabletiek na chudnutie neschudnete. Tie totiž majú len podpornú funkciu a samé nič nezmôžu. | ||
Krabičková diéta od | Zdravé stravovanie | |
Tabletky na chudnutie | Hunger Blocker – eSlim – Garsin – Apetit Stop |
Glukózaoxidáza sa nachádza v mede a pôsobí ako prírodný konzervačný prostriedok. Na povrchu medu znižuje atmosférický O2 na peroxide vodíka (H2O2), ktorý tak pôsobí ako antimikrobiálna bariéra. Ako potravinová prísada má označenia E1102 a najčastejšie sa používa ako antioxidant.